Newyorská polícia odpálila zariadenie nájdené neďaleko miesta výbuchu

NETKY.SK • 19 September 2016, 06:36 • 2 min
Newyorská polícia odpálila zariadenie nájdené neďaleko miesta výbuchu

NEW YORK - Newyorská polícia oznámila, že odpálila druhé možné výbušné zariadenie nájdené niekoľko blokov od miesta, kde v sobotu v Manhattane explodovala bomba, ktorá zranila 29 ľudí. Informovala o tom v noci na dnes agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Polícia uviedla, že riadenú detonáciu vykonali v policajnom objekte vo štvrti Bronx v nedeľu večer miestneho času. Nájdeným "zariadením" bol podľa vyjadrení policajných predstaviteľov tlakový hrniec s pripevneným mobilným telefónom. Po jeho odpálení ho preskúmajú v laboratóriu Federálneho úradu pre vyšetrovanie (FBI).

 

Tlakový hrniec, ku ktorému bol káblami pripojený mobil, objavili policajti ako podozrivý predmet počas prehliadky okolia dejiska explózie v manhattanskej štvrti Chelsea. Výbuch si v sobotu vyžiadal 29 zranených. Všetkých medzičasom prepustili z nemocníc.

 

Guvernér štátu New York Andrew Cuomo v nedeľu uviedol, že nič nenaznačuje, že by mal výbuch akékoľvek spojenie s medzinárodným terorizmom. Druhé zariadenie podľa neho vyzeralo byť "podobné konštrukciou" ako prvé, ktoré vybuchlo, bližšie podrobnosti však neposkytol.

 

Guvernér tiež oznámil, že do ulíc New Yorku preventívne vyslali policajné posily v počte 1000 príslušníkov.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies