Nevidím dôvod ustupovať, naše požiadavky sú primerané

NETKY.SK • 28 Jún 2010, 12:35 • 2 min
Nevidím dôvod ustupovať, naše požiadavky sú primerané

Nevidím dôvod ustupovať, naše požiadavky sú primerané

slovakia

left justify in out

Predseda strany Sloboda a Solidarita (SaS) Richard Sulík si myslí, že by bolo oveľa vhodnejšie, ak by rezort hospodárstva, o ktorý sa podľa zverejnených informácií v prebiehajúcich koaličných rokovaniach politický subjekt sporí s KDH, obsadila práve SaS. "Sme strana, ktorá sa profiluje v tejto oblasti, ktorá má potrebnú kompetenciu, aj personálne zázemie, preto si myslím, že je ďaleko vhodnejšie, aby sme mali tento rezort obsadený," uviedol Sulík.
Podľa jeho slov sa medializované informácie denníka Sme, podľa ktorých si KDH môže nárokovať post ministra hospodárstva na výmenu za presadenie ďalších bodov z programu SaS, ako napríklad dekriminalizáciu marihuany, nezakladajú na pravde. "Marihuana za post ministra hospodárstva určite nie. Neviem, kto to napísal, ale o takom niečom ja neviem," podotkol predseda politického subjektu, pričom zdôraznil, že strana nemieni v pokračujúcich rokovania zľaviť zo svojich požiadaviek. "Nevidím dôvod ustupovať, máme 22 mandátov a to, čo požadujeme, je tomu primerané," konštatoval.
Ako ďalej uviedol, za hlavné priority pri obsadzovaní jednotlivých rezortov považuje ministerstvo práce, sociálnych vecí a rodiny, ministerstvo hospodárstva a post predsedu Národnej rady (NR) SR. "Na obrane netrváme, ale tieto tri áno, takto to je," podčiarkol, s tým, že je zatiaľ predčasné hovoriť o tom, čo by sa stalo, ak KDH neustúpi od svojej požiadavky získať rezort hospodárstva pre svojho predsedu Jána Figeľa.
Rokovania pravicových strán o zostavení novej vládnej koalície pokračujú dnes o 15.00 h v sídle strany Most-Híd.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies