Neuveriteľný spôsob na prepravu drog, španielski policajti len krútili hlavami

NETKY.SK • 12 Marec 2021, 21:25 • 2 min
Neuveriteľný spôsob na prepravu drog, španielski policajti len krútili hlavami

MADRID - Španielska polícia skonfiškovala podomácky vyrobenú narkoponorku schopnú prepraviť až 2,2 tony nákladu. Na deväť metrov dlhé plavidlo natrafili v rámci rozsiahlejšej medzinárodnej drogovej operácie počas montáže ponorky v andalúzskej Málage.

slovakia

left justify in out

Do mora ju nestihli dostať

Do akcie bolo zapojených päť štátov i Európsky policajný úrad (Europol). Poloponoriteľné plavidlo vyrobili zo sklených vlákien a preglejkových dosiek pripevnených ku konštrukcii. Bolo natreté svetlomodrou farbou a "vyzbrojené" svetlami a dvomi silnými motormi. Ako uviedol šéf španielskej polície Rafael Pérez, ponorka dosiaľ nevyplávala.

 

img


Podľa neho sa mala stretnúť na šírom mori s materskou loďou, prevziať drogy, pravdepodobne kokaín a nepozorovane ho priviezť do Španielska.

 

Aby unikli detekcii kovov 

Podobné plavidlá na pašovanie drog v minulosti objavili v Atlantickom oceáne, najmä pri pobreží Strednej a Južnej Ameriky. Spravidla bývajú takmer celé ponorené vo vode, aby unikli detekcii.

 

 

Úspešná akcia 
V rámci spomenutej medzinárodnej operácie na rôznych miestach v Španielsku zaistili stovky kilogramov kokaínu, hašiša a marihuany, pričom zatkli 52 osôb. Do akcie boli zapojení aj policajti v Kolumbii, USA, Spojenom kráľovstve, Holandsku a Portugalsku.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies