Hackeri zaútočili na pražský magistrát

NETKY.SK • 5 Marec 2021, 09:21 • 2 min
Hackeri zaútočili na pražský magistrát

PRAHA - Pražská verejná správa čelila masívnemu kybernetickému útoku.

slovakia

left justify in out

Hackeri sa v noci na piatok pokúsili prelomiť obranu viacerých jej systémov. Upozornil na to pražský primátor Zdeněk Hřib.

 

img

 

„Magistrátne servery útok prežili. Urobila sa odstávka na okamžitú bezpečnostnú záplatu na e-mailový systém. Vďaka uchovávaniu viacerých kópií dát súčasne u nás neboli poškodené dáta. Ďalšie dopady zisťujeme," informoval okolo polnoci pražský primátor.

Incident nahlásia Národnému úradu pre kybernetickú a informačnú bezpečnosť. "Poskytneme plnú súčinnosť pre následnú analýzu útoku," doplnil Hřib.

 

img


Národný úrad kibernetickej a informačnej bezpečnosti podľa TN.cz už v stredu upozorňoval na zraniteľnosť postihujúcu Microsoft Exchange Server, ktorá umožňuje bez autentizácie a používateľskej interakcie prístup k e-mailovým schránkam na serveri a následné vzdialené spustenie kódu.

 

Zatiaľ nevieme o aký typ útoku šlo, ukáže to až ďalšie vyšetrovanie.

Prečítajte si tiež: Česko rokuje s Čínou o vakcíne Sinopharm. Zeman tiež pracuje na dodávke Sputnika V



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies