Netanjahu odcestoval do Ugandy, kde pred 40 rokmi zahynul pri únose jeho brat

NETKY.SK • 4 Júl 2016, 11:07 • 2 min
Netanjahu odcestoval do Ugandy, kde pred 40 rokmi zahynul pri únose jeho brat

TEL AVIV - Benjamin Netanjahu odcestoval dnes na návštevu Afriky ako prvý izraelský premiér po najmenej 30 rokoch.Štyri krajiny čierneho kontinentu navštívi v čase 40. výročia izraelskej záchrannej operácie rukojemníkov v ugandskom meste Entebbe, pri ktorej bol zabitý premiérov brat Yoni, informuje agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Dňa 27. júna 1976 uniesli dvaja Palestínčania a dvaja Nemci lietadlo spoločnosti Air France s 248 cestujúcimi na palube. Väčšinu z nich prepustili, ale Izraelčanov, ktorých zobrali za rukojemníkov, oslobodili až izraelské komandá počas záchrannej akcie 4. júla 1976.


"Odchádzam na historickú návštevu Afriky, ktorá má veľký politický, ekonomický aj bezpečnostný význam," povedal Netanjahu na letisku pred odletom. "Som rád, že sa Izrael vracia do Afriky, a to vo veľkom štýle," dodal.
Premiér navštívi Ugandu, Keňu, Rwandu a Etiópiu.


V Ugande sa na osobitnom summite stretne s najvyššími predstaviteľmi tejto krajiny, Kene, Rwandy, Južného Sudánu, Etiópie, Zambie a Tanzánie.


V Keni, Rwande a Etiópii by sa mal Netanjahu osobitne stretnúť s hlavami týchto štátov, ako aj bezpečnostným a ekonomickým vedením krajiny a prehovorí tiež v etiópskom parlamente.


Netanjahua sprevádza 80-členná delegácia predstaviteľov vyše 50 spoločností, ktorí chcú nadviazať obchodné vzťahy s africkými spoločnosťami a krajinami. V Keni a Etiópii uskutočnia pre miestnych podnikateľov ekonomické semináre.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies