AKTUALIZÁCIA: Núdzový stav bol dnes predĺžený o ďalších 30 dní

NETKY.SK • 26 Apríl 2021, 15:16 • 2 min
AKTUALIZÁCIA: Núdzový stav bol dnes predĺžený o ďalších 30 dní

BRATISLAVA - Pandemická komisia schválila predĺženie núdzového stavu o ďalších 30 dní a odporučila vláde prijať v tejto veci kladné stanovisko.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Aktualizácia

Vláda na dnešnom online zasadnutí sschválila predĺženie núdzového stavu o ďalších 30 dní. Ten súčasný sa totiž mal skončiť v stredu 28. apríla. Jeho predĺženie bude musieť ešte schváliť Národná rada Slovenskej republiky. Vyplýva to z materiálu, ktorý zverejnili na stránke Úradu vlády Slovenskej republiky.


Minister práce, sociálnych vecí a rodiny SR Milan Krajniak vo svojom profile na sociálnej sieti zároveň informoval o tom, že sa vláda dohodla aj na zrušení testovania na školách. Toto opatrenie by malo platiť od pondelka 3. mája. Predĺženie núdzového stavu o ďalších 30 dní dnes odporučila aj pandemická komisia vlády. Tá tiež navrhla ukončiť pravidelné testovanie na školách a nahradiť ho intervenčným testovaním v školských zariadeniach okrem testovania v čiernych okresoch podľa COVID automatu.

 

Súvisiaci článok: Zákaz vychádzania bude po novom platiť od 21:00

 

Pôvodný text

Dnes bolo schválené predĺženie núdzového stavu o ďalších 30 dní. Komisia taktiež navrhla ukončiť pravidelné testovanie v školách, a nahradiť ho intervenčným testovaním v školských zariadeniach okrem testovania v čiernych okresoch podľa COVID-automatu. V školách v čiernych okresoch zostáva podľa platného COVID-automatu v prípade detí na prezenčnej výučbe pravidelné testovanie v doterajšom nastavení.

 

Súvisiaci článok: Je rozhodnuté! Núdzový stav sa bude predlžovať


„Členovia komisie sa oboznámili s aktuálnou epidemiologickou situáciu, ako aj s možnosťou lokalizácie koronavírusu prostredníctvom spodných vôd, ktoré je aktuálne predmetom diskusie v rámci testovacej stratégie a informáciu zobrali na vedomie," uzavrela hovorkyňa ministerstva zdravotníctva Zuzana Eliášová.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies