Poprad ešte nezložil všetky zbrane, finálová séria sa vracia na zvolenský ľad!

NETKY.SK • 4 Máj 2021, 21:42 • 2 min
Poprad ešte nezložil všetky zbrane, finálová séria sa vracia na zvolenský ľad!

POPRAD - Hokejisti HKM Zvolen nevyužili prvú možnosť na zisk tretieho majstrovského titulu v najvyššej slovenskej súťaži. Na popradskom ľade prehrali v utorok 4:7 (1:0, 1:4, 2:3), ale vo finále play-off stále majú náskok 3:1 na zápasy.

slovakia

left justify in out

Séria hraná na štyri víťazstvá sa po dvoch zápasoch pod Tatrami presúva do Zvolena. Vo štvrtok 6. mája od 17.30 h budú mať Zvolenčania druhú majstrovskú šancu ukončiť sezónu.

 

Vyjadrenia trénerov 

"Na prekvapenie nám dobre išli nohy, boli sme rýchli a aktívni. Začiatok v našom podaní nebol dobrý. Inkasovali sme v päťminútovom oslabení, ale potom sme sa rozohrali. Keď sme začali lepšie napádať a korčuľovať, hneď to bolo vidieť a prišli aj góly. Na rozdiel od minulých zápasov sme dnes konečne dali viac gólov," komentoval tréner Popradu Peter Mikula pre RTVS.

 

img

 

"Odohrali sme výborný zápas. Mali sme veľa šancí, ich realizácia však nebola taká, ako sme si to predstavovali. Bolo to pekné, som rád, že sme sa presadili gólovo, ale Poprad využil viac šancí, a preto zvíťazil. Na našej hre netreba nič meniť. Hráme výborne. Treba si veriť v každom jednom súboji a potom budeme úspešní," uviedol tréner Zvolena Peter Oremus pre RTVS.

 

Skóre v Poprade otvoril Zvolen 

Na prvý gól štvrtého finálového zápasu sa čakalo do 18. min a dosiahli ho hostia zo Zvolena. Kanadský obranca T. J. Melancon tvrdou strelou využil presilovku o dvoch mužov. Domáci pôsobili zakríknuto, ale v druhej tretine zodvihol bojovú zástavu ich ofenzívny líder Haščák. Najlepší extraligový strelec v 24. min skóroval do poloprázdnej bránky po skvelej prihrávke Michaela Vandasa. Ešte predtým však Zvolenčan Patrik Marcinek nastrelil žrdku. 

 

img

 

Vyrovnaný zápas v druhej tretine  

Od prvého gólu Popradčanov uplynulo iba 75 sekúnd a Haščák opäť skóroval. Tentoraz v presilovej hre prekvapil Robina Rahma strelou spoza obrancu - 2:1. O ďalšie dve minúty už bolo zasa vyrovnané. Marek Viedenský sám pred bránkou domácich profitoval z výbornej zadovky Radovana Bondru - 2:2.

 

Michael Vandas a Dávid Skokan skórovali v 37. min v rozpätí 43 sekúnd a poslali Podtatrancov prvýkrát do dvojgólového vedenia - 4:2.

 

img

 

Misky váh ana stranu Popradu 
Keď v tretej tretine v 46. min Peter Bjalončík zvýšil na 5:2 pre Poprad, zdalo sa, že prvé víťazstvo "Kamzíkov" v sérii je už len otázka času. Lenže Zvolenčania to nevzdali a v 55. min v rozpätí 30 sekúnd strelili dva góly a znížili na 4:5. "Momentum" na zvolenských hokejkách sa však dlho neohrialo, lebo už o ďalších 16 sekúnd David James Livingston na dvakrát bekhendom prekonal Rahma - 6:4. V závere spečatil víťazstvo Popradu gólom do prázdnej bránky Lukáš Handlovský.

 

img



 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies