Nemecký minister spravodlivosti odsúdil nepokoje pred azylovým centrom

NETKY.SK • 22 August 2015, 13:57 • 2 min
Nemecký minister spravodlivosti odsúdil nepokoje pred azylovým centrom

BERLÍN - Nemecká vláda dnes ostro odsúdila piatkové nepokoje v utečeneckom stredisku pri Drážďanoch, pri ktorých utrpeli zranenia najmenej desiati ľudia, väčšinou policajti.

slovakia

left justify in out

Spolkový minister spravodlivosti Heiko Maas dnes na sociálnej sieti Twitter napísal, že Nemecko nebude "nikdy tolerovať, aby v našej krajine boli ľudia ohrozovaní a fyzicky napadaní". Informuje o tom agentúra AP.

 

Maas uviedol, že vláda využije tvrdú ruku zákona "na to, aby vrátila úder" podobným pravicovým demonštrantom, akí v noci nadnes napadli policajtov a zablokovali cestu k azylovému centru v meste Heidenau s cieľom zabrániť migrantom dostať sa doň.

 

Na rozohnanie niekoľkých desiatok demonštrantov z krajne pravicovej Národnodemokratickej strany Nemecka (NPD), blokujúcich prístupovú cestu k azylovému centru, použila nemecká polícia aj slzotvorný plyn.

 

Šestnásťtisícové saské mesto Heidenau sa nachádza na ľavom brehu rieky Labe, približne 13 kilometrov juhovýchodne od Drážďan, neďaleko štátnych hraníc s Českou republikou.

 

Nemecká tlačová agentúra DPA uviedla, že do utečeneckého centra sa dnes ráno - po tom, čo polícia výtržníkov rozohnala - už prví žiadatelia o azyl dostali. V budove niekdajšieho obchodného domu, ktorý je od roku 2013 prázdny, má byť umiestnených dovedna až do 600 migrantov.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies