Nemecko zastavilo deportáciu Sýrčana, ktorý nedostal azyl

NETKY.SK • 23 Máj 2017, 14:29 • 2 min
Nemecko zastavilo deportáciu Sýrčana, ktorý nedostal azyl

KARLSRUHE - Spolkový ústavný súd Nemecka zastavil dnes deportáciu sýrskeho utečenca, ktorého žiadosť o azyl bola zamietnutá, pretože už predtým dostal povolenie na pobyt v Grécku.

slovakia

left justify in out

Sýrsky utečenec, ktorého meno úrady nezverejnili, prišiel do Nemecka v roku 2015 po tom, ako mu Grécko udelilo právnu ochranu, ale neposkytlo žiadnu finančnú podporu. Musel žiť na ulici.

Spolkový ústavný súd rozhodol, že súdy nižšej inštancie nesmú vyhostiť migrantov do tretích krajín, ak sú tam "známky neľudského alebo pre človeka nedôstojného" života.

Sudcovia v Karlsruhe vrátili uvedený prípad nazad nižšiemu súdu v meste Minden v Severnom Porýní-Vestfálsku, ktorý ho znova zváži.

Dublinské pravidlá Európskej únie zakotvujú, že migranti musia požiadať o azyl v prvej členskej krajine Únie, do ktorej vstúpia a zostať v nej, inak riskujú svoju deportáciu, informovali DPA a AP.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies