Nemecko deportovalo ďalšiu skupinu neúspešných žiadateľov o azyl

NETKY.SK • 7 December 2017, 08:00 • 2 min
Nemecko deportovalo ďalšiu skupinu neúspešných žiadateľov o azyl

KÁBUL - Na letisku v Kábule pristálo vo štvrtok ráno lietadlo s afganskými utečencami, ktorým v Nemecku odmietli udeliť azyl.

slovakia

left justify in out

Na palube lietadla, ktoré do afganskej metropoly priletelo z Frankfurtu nad Mohanom, bolo dovedna 27 Afgancov. Išlo tak o najväčšiu skupinu neúspešných azylantov, ktorú od januára z Nemecka deportovali.

 

Proti deportácii protestovalo v stredu večer na frankfurtskom letisku zhruba 500 ľudskoprávnych aktivistov. Viacerí z nich niesli transparenty a skandovali heslá ako "Žiadny múr okolo Európy, práva na trvalý pobyt pre všetkých".

 

Berlín k pravidelným deportáciám pristúpil ešte v decembri 2016, pričom týmto spôsobom chcel ukázať, že rieši otázku vysokého počtu utečencov v Nemecku a vyhostí tých, ktorí nespĺňajú podmienky na udelenie azylu. Nemecká vláda dočasne zastavila deportácie po bombovom teroristickom útoku, ku ktorému došlo v diplomatickej štvrti Kábulu 31. mája. V septembri však deportácie obnovila, pričom s výnimkou tej stredajšej vyhostila zo svojho územia už 128 Afgancov.

 

Kritici deportácií tvrdia, že Nemecko by afganských žiadateľov o azyl nemalo posielať späť do vlasti, pretože bezpečnostná situácia v Afganistane je nestabilná a militantné hnutie Taliban často podniká útoky aj na civilné ciele.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies