Nemeckí investori sa vyslovujú za väčšiu flexibilitu v pracovnom práve SR

NETKY.SK • 11 Október 2010, 12:03 • 2 min
Nemeckí investori sa vyslovujú za väčšiu flexibilitu v pracovnom práve SR

Nemeckí investori sa vyslovujú za väčšiu flexibilitu v pracovnom práve SR

slovakia

left justify in out

Nemeckí investori sa vyslovujú za väčšiu flexibilitu v pracovnom práve SR. Vyplynulo to podľa Markusa Halta z oddelenia pre styk s verejnosťou Slovensko-nemeckej obchodnej a priemyselnej komory (SNOPK) z dnešného stretnutia delegácie SNOPK s ministrom práce Jozefom Mihálom, na ktorom prediskutovali zflexibilnenie pracovného práva a pripravované zmeny v Zákonníku práce (ZP) a v zákone o kolektívnom vyjednávaní (ZoKV).
      "Delegácia SNOPK prijala pozvanie ministra Mihála. Signalizoval tým pripravenosť na otvorený dialóg a ochotu zohľadniť návrhy obchodnej komory pri príprave novely ZP a ZoKV," informoval o dnešnom stretnutí Halt.
      "SNOPK bude ďalej rozvíjať spoluprácu s pánom ministrom k tejto téme a do konca novembra tohto roku predloží ministerstvu praktické príklady a právnu úpravu flexbilizácie pracovného práva z Nemecka," uviedol.
      Konjunkturálne oživenie prejavujúce sa v posledných mesiacoch v slovenskom hospodárstve sa doteraz podľa SNOPK neodrazilo v náraste zamestnanosti. Väčšia miera pružnosti pracovného práva by však podniky povzbudila k prijímaniu vyššieho počtu personálu. V šesťbodovom pláne SNOPK zhrnula návrhy, ktoré by mali podľa nemeckých investorov pozitívny dosah na pracovný trh.
      Slovensko - nemecká obchodná a priemyselná komora založená v roku 2005 v Bratislave je fórom nemeckých a slovenských podnikov a patrí k celosvetovej sieti nemeckých zahraničných obchodných komôr. Komora zastupuje záujmy 300 členských firiem, ktoré na Slovensku zamestnávajú 72.000 pracovníkov a dosahujú obrat v hodnote 13 miliárd eur.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies