Nemecká ekonomika stojí na začiatku roka pevne na nohách

NETKY.SK • 23 Január 2017, 15:10 • 2 min
Nemecká ekonomika stojí na začiatku roka pevne na nohách

BERLÍN - Nemecká ekonomika stojí v úvode roka 2017 na pevných základoch a je v dobrej kondícii. Tempo rastu najväčšieho európskeho hospodárstva sa pravdepodobne v poslednom kvartáli 2016 zrýchlilo. Uviedla dnes nemecká centrálna banka Bundesbank vo svojej správe, ktorú aktualizuje každý mesiac.

slovakia

left justify in out

Podľa Bundesbank k zrýchleniu nemeckej ekonomiky v závere minulého roka prispeli ako externé, tak interné faktory.

 

Nemecké hospodárstvo dosiahlo v roku 2016 najväčšie tempo rastu za päť rokov vďaka silnému exportu, oživeniu stavebného sektora a bujnej súkromnej spotrebe, konštatuje Bundesbank v januárovom bulletine.

 

A stúpajúce objednávky na nové výrobky nemeckých tovární pravdepodobne prinesú výrazné zvýšenie priemyselnej produkcie. Ukazovatele ekonomického sentimentu vďaka tomu lámu nové rekordy.

 

Nemecký spolkový štatistický úrad Destatis tento mesiac v predbežnom odhade uviedol, že ekonomika krajiny za celý minulý rok vzrástla o 1,9 %. A v posledných troch mesiacoch minulého roka sa zvýšila o 0,5 % oproti predchádzajúcemu kvartálu.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies