Nemecká ekonomika sa výrazne spomalí, ale neupadne do recesie

NETKY.SK • 21 Október 2011, 02:07 • 2 min
Nemecká ekonomika sa výrazne spomalí, ale neupadne do recesie

Nemecká ekonomika sa výrazne spomalí, ale neupadne do recesie - Svet Nemecká ekonomika sa na budúci rok spomalí výrazne viac, než sa čakalo. Spolková vláda znížila svoju prognózu rastu v budúcom roku na 1 % z 1,8 %.

slovakia

left justify in out

Nemecká ekonomika sa na budúci rok spomalí výrazne viac, než sa čakalo. Spolková vláda znížila svoju prognózu rastu v budúcom roku na 1 % z 1,8 %. Hlavnou príčinou je negatívny vplyv turbulencií finančných trhov na reálnu ekonomiku.
Nemecký minister hospodárstva Philipp Rösler však zdôraznil, že napriek spomaleniu najväčšia európska ekonomika nesmeruje do recesie. Nemecko zostáva "pre Európu kotvou stability a motorom rastu". Tento rok by sa nemecký hrubý domáci produkt (HDP) mal podľa neho zvýšiť o 2,9 %. Aprílová predpoveď spolkovej vlády pritom tento rok počítala s rastom na úrovni len 2,6 %.
Vývoz, ktorý je motorom rastu nemeckej ekonomiky, sa v dôsledku ochladenia svetového hospodárstva spomaľuje a stále viac bude konjunktúra závisieť od domáceho dopytu.

Zdroj: TASR/AP, DPA



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies