EURO 2020: Holandskú mašinu zastavili Česi, obhajcovia titulu skončili už v osemfinále

NETKY.SK • 28 Jún 2021, 06:24 • 2 min
EURO 2020: Holandskú mašinu zastavili Česi, obhajcovia titulu skončili už v osemfinále

BUDAPEŠŤ/SEVILLA - Majstrovstvá Európy vo futbale sú už bez obhajcov zlata spred piatich rokov. Futbalisti Portugalska skončili svoju púť tohtoročným šampionátom už v osemfinále vyraďovacej časti, v nedeľu večer stroskotali na lídrovi rebríčka FIFA Belgičanoch a podľahli im 0:1.

slovakia

left justify in out

Veľkým prekvapením nedeľňajšieho programu je vypadnutie Holanďanov, ktorí v Budapešti prehrali s Čechmi 0:2. Známe sú tak už dve štvrťfinálové dvojice. V piatok 2. júla v nemeckom Mníchove nastúpia Taliani proti Belgičanom, v sobotu 3. júla v azerbajdžanskom Baku Česi vyzvú Dánov.

 

Holandsko - Česko
Českí futbalisti vstupovali do duelu v Maďarsku ako outsider, ale s favoritom od úvodu držali krok. Holanďania mali v prvom polčase loptu o čosi častejšie na svojich kopačkách, ale jedinú strelu na bránku mali Česi.

 

 

Po zmene zostávajúci priebeh zápasu ovplyvnilo vylúčenie holandského obrancu Mathijsa de Lighta v 55. min za hru rukou a český tím viac ako polhodinovú presilovku dokonale využil.

 

V 68. min otvoril skóre stretnutia stredopoliar pražskej Slavie Tomáš Holeš a poistku pridal v 80. min Patrik Schick. Bezmocnosť Oranjes v nedeľňajšom súboji dokumentuje skutočnosť, že počas celého duelu nezaznamenali ani jednu strelu na bránku.

 

img

 

Portugalsko - Belgicko
Belgičanom na postup cez obhajcu titulu stačil jeden gól z jedinej strely na bránku. Postaral sa oň tesne pred polčasovou prestávkou v 42. min Thorgan Hazard, ktorého pokus spoza šestnástky zapadol až za brankára Ruia Patrícia.

 

 

Tím Portugalska bol najmä v druhom polčase omnoho nebezpečnejší, ale Cristiano Ronaldo ani žiadny z jeho spoluhráčov nenašli recept na defenzívu súpera či gólmana Thibauta Courtoisa, aj keď si vypracovali viacero výborných šancí. Po strele z voleja od Raphaëla Guerreira dokonca zazvonila žrď belgickej brány, Courtois sa za loptou len nehybne pozeral. Felix sa presadil vo vzduchu hlavou, no brankár Belgicka bil opäť pripravený. Portugalsku to včera jednoducho nestačilo. 

 

img


Majstrovstvá Európy 2020 vo futbale - osemfinále - nedeľa:

BUDAPEŠŤ
Holandsko - Česko 0:2 (0:0)
Góly: 68. Holeš, 80. Schick, ČK: 55. De Light (Hol.)

SEVILLA
Belgicko - Portugalsko 1:0 (1:0)
Gól: 42. T. Hazard

Zostávajúci program osemfinále:
pondelok 28. júna: Chorvátsko - Španielsko (Kodaň/Dán., 18.00), Francúzsko - Švajčiarsko (Bukurešť/Rum., 21.00)
utorok 29. júna: Anglicko - Nemecko (Londýn/Angl., 18.00), Švédsko - Ukrajina (Glasgow/Škót., 21.00)



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona