Nemec údajne zastrelil jedného z najväčších slonov v Zimbabwe

NETKY.SK • 17 Október 2015, 06:41 • 2 min
Nemec údajne zastrelil jedného z najväčších slonov v Zimbabwe

HARARE - Zimbabwianski ochrancovia prírody prešetrujú správy, podľa ktorých nemecký občan zaplatil 60.000 dolárov za zastrelenie jedného z najväčších slonov v krajine. Informovala o tom dnes agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Ochranárov vyslali do národného parku Gonarezhou na juhu krajiny, kde sa lov údajne konal. "Počuli sme, že tento slon bol zastrelený. Odkázali sme našim zástupcom, aby prešetrili incident a taktiež zistili, či ten lovec existuje. Ak bude niečo v neporiadku, budeme konať," uviedla hovorkyňa štátnej ochrany prírody Caroline Washayaová-Moyová pre DPA.


Britský denník The Telegraph zverejnil fotografiu lovca a jeho sprievodcu, ako pózujú pri zabitom slonovi, ktorý mal podľa odhadov 40-60 rokov. Každý z jeho klov mohol vážiť až 54 kilogramov.


Slon bol podľa denníka zastrelený 8. októbra v súkromnom poľovnom revíre, ktorý hraničí s národným parkom Gonarezhou. Lovca sprevádzal skúsený profesionál. Nemec, ktorého organizátori poľovačky odmietli identifikovať, pricestoval do Zimbabwe na 21-dňovú výpravu. Okrem slonov išlo o lov leopardov, levov, byvolov a nosorožcov, teda zvierat tzv. veľkej päťky.


V lete spôsobil rozruch americký zubár Walter James Palmer, ktorý zabil bez povolenia v zimbabwianskej prírodnej rezervácii Hwange vzácneho leva Cecila.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies