Nemci dostávajú od podvodníkov fiktívne výzvy od tureckých súdov, aby zaplatili kauciu

NETKY.SK • 22 December 2017, 09:46 • 2 min
Nemci dostávajú od podvodníkov fiktívne výzvy od tureckých súdov, aby zaplatili kauciu

WIESBADEN - Spolkový kriminálny úrad (BKA) varoval pred neznámymi vydieračmi, ktorí rozosielajú po celom Nemecku listy od údajného tureckého súdu, hroziace adresátom zatykačom pre pranie špinavých peňazí, detskú pornografiu a kontakty s teroristickými organizáciami.

slovakia

left justify in out

Listy rozosielané v mene BKA informujú adresátov, že najvyšší turecký súd vedie proti ním trestné stíhanie vrátane platného zatykača, ktorý už zaslali nemeckým úradom.

 

Odosielatelia pozývajú adresátov na údajný termín súdneho konania v Istanbule s tým, že ak sa nedostavia, uplatnia voči ním medzinárodný zatykač. Navyše by adresáti, ktorých odosielatelia zaväzujú v mene BKA k mlčanlivosti, mali neodkladne uhradiť kauciu vo výške päťmiestnej sumy.

 

Podvodníci vyzývajú adresátov, aby sa telefonicky okamžite spojili s údajným spolupracovníkom kriminálneho úradu a dohodli si s ním podrobnosti, pričom udávajú telefonické číslo vo Frankfurte nad Mohanom.

 

Listy majú podľa BKA na prvý pohľad seriózny charakter, avšak adresáti by na ne nemali reagovať a pri eventuálnom telefonáte odmietnuť rozhovor.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Filin
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies