Neil Young zverejnil obal a tracklist albumu Storytone

NETKY.SK • 10 Október 2014, 17:20 • 2 min
Neil Young zverejnil obal a tracklist albumu Storytone

KANADA - Kanadský hudobník Neil Young zverejnil obal a zoznam skladieb očakávaného albumu Storytone, ktorý by mal vyjsť 4. novembra. Obal zachytáva človeka pri automobile.

slovakia

left justify in out

Novinka, ktorú rodák z Toronta nahral s 92-členným orchestrom, ponúkne dovedna desať piesní. Šesťdesiatosemročný muzikant už z novinky predstavil skladbu Who's Gonna Stand Up?, pričom nedávno zverejnil aj jej akustickú a koncertnú verziu.

 

Young uvedie na trh aj špeciálnu edíciu, na ktorej sa budú nachádzať skladby nahrané bez orchestra. Novinka vyjde v utorok 16. decembra aj na vinyle, ktorý bude obsahovať obe verzie piesní. Storytone bude hudobníkovým druhým tohtoročným albumom. V apríli totiž vydal nahrávku A Letter Home, ktorá obsahuje coververzie skladieb interpretov ako Bob Dylan, Willie Nelson, Bruce Springsteen či The Everly Brothers. Na počine spolupracoval aj Jack White. 

 

Neil Percival Young sa narodil 12. novembra 1945 a je jedným z najvýznamnejších hudobníkov svojej generácie. V roku 1966 pomáhal zakladať kapelu Buffalo Springfield, s ktorou vydal tri albumy. Po jej rozpade sa v roku 1968 vydal na sólovú dráhu. Medzi jeho najvýznamnejšie nahrávky patria napríklad After The Gold Rush (1970), Harvest (1972), On The Beach (1974), Comes A Time (1978), Harvest Moon (1992), Prairie Wind (2005) či Living With War (2006). Muzikant, ktorý pôsobil aj v skupine Crosby, Stills, Nash & Young, má na konte dve Grammy či sedem Juno Awards. Venuje sa tiež filmu. Od roku 1982 je členom Kanadskej hudobnej siene slávy a dva razy ho uviedli do Rock'n'rollovej siene slávy - v roku 1995 ako sólového umelca a o dva roky neskôr ako člena Buffalo Springfield. Za skladbu Philadelphia z rovnomenného filmu z roku 1993 ho nominovali na Oscara. 

Informácie pochádzajú z webstránky www.billboard.com a archívu agentúry SITA. 

 


Tracklist skladieb albumu Neil Young - Storytone: 
01 Plastic Flowers 
02 Who's Gonna Stand Up? 
03 I Want To Drive My Car 
04 Glimmer 
05 Say Hello To Chicago 
06 Tumbleweed 
07 Like You Used To Do 
08 I'm Glad I Found You 
09 When I Watch You Sleeping 
10 All Those Dreams




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies