Neďaleko Philadelphie sa vykoľajil vlak spoločnosti Amtrak

NETKY.SK • 3 Apríl 2016, 19:03 • 2 min
Neďaleko Philadelphie sa vykoľajil vlak spoločnosti Amtrak

CHESTER - Hovorca americkej železničnej spoločnosti Amtrak, Mike Tolbert, informoval, že po dnešnej nehode ich vlaku neďaleko Philadelphie, pri ktorej sa vykoľajila lokomotíva, nemocnice prijali vyše 30 zranených.

slovakia

left justify in out

Žiaden z nich nie je v ohrození života.
      

Vlak spoločnosti Amtrak dnes vykoľajil po náraze na prekážku na trati v Pennsylvánii, necelých 25 kilometrov na juh od mesta Philadelphia. Vo vlaku sa nachádzalo 348 ľudí.
      

Premávku na severovýchodnom koridore medzi New Yorkom a Philadelphiou prerušili, informovala tlačová agentúra AP.
      

Spoločnosť Amtrak uviedla, že vlak číslo 89 smeroval z New Yorku do mesta Savannah v Georgii, keď došlo k zrážke s časťou stavebného stroja na trati. Príčinu železničnej nehody vyšetrujú.

 

Vlak Amtraku sa vykoľajil vo Philadelphii už pred necelým rokom, 12. mája 2015. Vtedy zomrelo osem ľudí a vyše 200 utrpelo zranenia. Presnú príčinu nehody ešte stále vyšetrujú, podľa expertov však vlak vtedy išiel dvojnásobkom povolenej rýchlosti.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies