Neapol zvládol bitku o 3. miesto, Hamšík: Dôležité tri body

NETKY.SK • 19 Január 2015, 09:04 • 2 min
Neapol zvládol bitku o 3. miesto, Hamšík: Dôležité tri body

RÍM - V priamom súboji o 3. miesto v tabuľke talianskej Serie A zvíťazili futbalisti SSC Neapol na ihrisku rímskeho Lazia 1:0. O osude nedeľňajšieho duelu na Olympijskom štadióne rozhodol v 18. minúte Gonzalo Higuain, ktorý dostal do behu prihrávku od Driesa Mertensa a tiesnený obrancom z ostrého uhla predsa dokázal poslať loptu do siete.

slovakia

left justify in out

Pre argentínskeho útočníka to bol jubilejný 10. ligový gól v sezóne. Venoval ho zranenému spoluhráčovi Lorenzovi Insignemu, keď pri následnej oslave po skórovaní ukázal jeho dres.

 

Slovenský reprezentant Marek Hamšík nastúpil za hostí od 62. minúty. Neapol vďaka tomuto víťazstvu preskočil v tabuľke Lazio a figuruje na 3. mieste za Juventusom a AS Rím. "Minulý týždeň sme neuspeli proti Juventusu a aj preto sme chceli v Ríme bodovať. Vedeli sme, že Lazio je kvalitný tím. Sme veľmi radi, že sme nakoniec vyhrali. Tieto tri body sú veľmi dôležité, keďže sme uspeli proti mužstvu, s ktorým bojujeme o účasť v Lige majstrov," uviedol pre svoju oficiálnu internetovú stránku Hamšík.

 

Lazio malo až 21 streleckých pokusov, ale len tri z nich mierili do priestoru neapolskej brány. "Lazio hralo veľmi dobre. Aj my sme však predviedli výborný výkon a teší ma, že sa to stáva pravidlom. S výnimkou prvého polčasu súboja s Juventusom sme v uplynulých štyroch kolách podali optimálne výkony. Aj preto zbierame body a stúpame tabuľkou hore. Duel s Laziom bol bitkou o tretie miesto, ktoré si chceme udržať," konštatoval kouč Neapola Rafael Benitez. Na Neapolčanov čaká náročný týždeň. Vo štvrtok absolvujú duel Talianskeho pohára proti Udinese a potom príde na San Paolo FC Janov s Jurajom Kuckom. Pozíciu lídra talianskej ligy si cez víkend upevnil Juventus, ktorý zdolal Hellas Verona 4:0 a po zaváhaní AS Rím má na čele tabuľky 5-bodový náskok.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies