Neďaleko nukleárneho závodu zatkli piatich podozrivých z terorizmu

NETKY.SK • 3 Máj 2011, 11:56 • 2 min
Neďaleko nukleárneho závodu zatkli piatich podozrivých z terorizmu

Neďaleko nukleárneho závodu zatkli piatich podozrivých z terorizmu

slovakia

left justify in out

img

Britská polícia dnes oznámila, že neďaleko nukleárneho závodu Sellafield na severozápade Anglicka zadržala piatich mužov na základe protiteroristického zákona.
      Zatknutia prišli po tom, ako britský premiér David Cameron vyzval obyvateľov krajiny na mimoriadnu ostražitosť v súvislosti s možnými odvetnými útokmi po zabití vodcu al-Káidy Usámu bin Ládina americkými vojakmi v Pakistane.
      Polícia v anglickom grófstve Cumbria však uviedla, že zatiaľ nevie o žiadnom spojení medzi päticou zadržaných a smrťou bin Ládina.
      Piatich mužov zatkli policajti v pondelok po tom, ako zastavili a prehľadali ich vozidlo neďaleko závodu na spracovanie jadrového paliva. Všetci sú podľa policajného oznámenia dvadsiatnici z Londýna. Do väzby ich umiestnili v Manchestri.
      Britská polícia môže na základe protiteroristického zákona zadržiavať osoby podozrivé z teroristických činov 48 hodín bez vznesenia obvinení.
Zdroj: TASR/Reuters, AP



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies