NBA: Skončil pred troma rokmi, LeBronov príchod ho rozhýbal

NETKY.SK • 26 August 2014, 14:59 • 2 min
NBA: Skončil pred troma rokmi, LeBronov príchod ho rozhýbal

CLEVELAND - Jedenástka Žydrunasa Ilgauskasa od marca tohto roka visí pod stropom clevelandskej Quickens Loans Areny, ale litovský basketbalista možno prevetrá dres ešte aj súťažne. V septembri 2011 síce ukončil aktívnu kariéru, ale nečakaný návrat LeBrona Jamesa do tímu Cavaliers teraz v lete ho údajne postavil do pozoru.

slovakia

left justify in out

"Pokúsi sa o comeback do NBA. S 'Cavs' môže zabojovať o titul po kamarátovom boku," napísala ESPN. Rodák z Kaunasu, ktorý narástol do výšky 221 cm a 5. júna 2014 dovŕšil 39 rokov, pôsobil v Clevelande dvanásť sezón. Kariéru končil ako klubový líder Cavaliers v počte odohraných zápasov, doskokov a zblokovaných striel. Adieu pred troma rokmi odôvodňoval vyčerpaním a častým odlúčením od rodiny. Iba vo svojom poslednom ročníku sa pokúšal o zisk svojho prvého titulu vo farbách Miami, ale neúspešne. 

 

Ilgauskas dovedna nastúpil na 843 zápasov v základnej časti NBA a dosiahol v nich priemer 13,0 bodu a 7,7 doskoku na jeden duel. V play-off pridal 80 súbojov. Dvakrát si zahral vo finále ligy (2007, 2011) i Zápase hviezd NBA (2003, 2005). 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies