NBA: Ikona Pierce po ukončil kariéru: Každý deň som si to užíval

NETKY.SK • 1 Máj 2017, 12:16 • 2 min
NBA: Ikona Pierce po ukončil kariéru: Každý deň som si to užíval

LOS ANGELES - Prehra Los Angeles Clippers s Utahom Jazz (91:104) v rozhodujúcom siedmom zápase 1. kola play off basketbalovej NBA bola zároveň aj rozlúčkou s kariérou pre 39-ročného krídelníka Paula Piercea.

slovakia

left justify in out

Ikona bostonského klubu už dlhšie avizovala, že sezóna 2016/2017 bude poslednou. "The Truth" strávil v drese Celtics väčšinu svojej kariéry, počas 15 rokov získal jeden majstrovský titul (2008), štyrikrát ho zaradili do najlepšieho tímu súťaže a desaťkrát si zahral v All Star zápase.

 

Na sklonku svojej basketbalovej kariéry si zahral aj za Brooklyn Nets a Washington Wizards, od sezóny 2015 hájil farby Los Angeles Clippers. Vo svojom záverečnom zápase nestačilo jeho šesť bodov a tri doskoky na postup do ďalšieho kola.

 

"Nesplnili sme naše ciele. Pred každou sezónou sme si stanovili za cieľ majstrovský titul, ale vždy bolo ťažké preniesť sa cez to, že sme to nesplnili. V súťaži som bol 19 rokov, preto som sa 18-krát musel preniesť cez to, že to nevyšlo. Som však šťastný, že som bol súčasťou tohto celého. Každý deň som si to užíval. Teší ma, čo som dosiahol. Dal som do toho všetko. Nič neľutujem," povedal po svojom záverečnom zápase Pierce pre CBS Sports.

 

Desiaty hráč z draftu 1998 ukončil kariéru ako 15. najlepší strelec histórie NBA, na konto si pripísal 26.397 bodov. Počas kariéry nastúpil na 1343 zápasov. Budúcemu členovi Siene slávy vzdali hold na sociálnych sieťach viacerí hráči vrátane Kevina Garnetta, Dwaynea Wadea či Kobeho Bryanta.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies