NBA: Centrum pre videozáznamy preberá opraty

NETKY.SK • 1 Október 2015, 09:49 • 2 min
NBA: Centrum pre videozáznamy preberá opraty

NEW YORK - Od nasledujúcej sezóny basketbalovej NBA preberie väčšiu mieru zodpovednosti pri riešení sporných situácií v zápasoch inštitút externého videorozhodcu.

slovakia

left justify in out

Centrum pre videozáznamy, ktoré počas uplynulého ročníka zriadili v Secaucus v štáte New Jersey, bude na diaľku posudzovať či kôš má hodnotu dvoch alebo troch bodov, či padol v čase vymedzenom na zakončenie alebo pred zaznením klaksónu v závere štvrtiny. Rozhodcovia zápasu sa môžu s centrom poradiť tiež v prípade nejasnosti ohľadom prešľapov alebo regulárnosti blokovania strely. Zmenu v rozhodcovských právomociach v stredu potvrdili súhlasom majitelia klubov. Vedenie súťaže verí, že to prispeje k väčšej plynulosti zápasu. Trojica arbitrov na palubovke bude naďalej aj pomocou videozáznamov "in situ" posudzovať hrubé fauly alebo fauly v jasných streleckých pozíciách, ako aj neprístojné správanie hráčov.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies