NBA: Bryant prežil strelecké muky a velebil Golden State

NETKY.SK • 25 November 2015, 12:24 • 2 min
NBA: Bryant prežil strelecké muky a velebil Golden State

OAKLAND - Kobe Bryant a jeho Los Angeles Lakers v utorok nekládli najmenší odpor basketbalistom Golden State na ich ceste za rekordným šestnástym víťazstvom v šestnástom zápase novej sezóny NBA.

slovakia

left justify in out

Warriors vyprášili kalifornského rivala 111:77 aj preto, že najlepšie zarábajúci muž NBA Bryant prežíval strelecké muky. Premenil len jediný zo štrnástich pokusov z hry, zostal na štyroch bodoch a vyrovnal svoje kariérne minimum. "Aj keby som dal dnes osemdesiat bodov, nespôsobilo by to markantný rozdiel," glosoval Bryant.

Podľa 37-ročnej ikony majú súčasní Warriors na to, aby prekonali absolutórium Lakers zo sezóny 1971/1972, ktorí v jej priebehu potiahli sériu 33 víťazstiev. "Mohli by to zvládnuť, lebo sú skutočne dobrí," uznáva päťnásobný víťaz NBA. "Podarilo sa im poskladať tím mimoriadne inteligentných a univerzálnych hráčov a skvelých strelcov. Nevidím dôvod, prečo by nemali aj ďalej víťaziť."

Za úspešným obdobím mužstva okolo úradujúceho najužitočnejšieho hráča ligy Stephena Curryho treba podľa Bryanta hľadať tiež šírku kádra, všestrannosť hráčov a mentálne nastavenie. "Môžu zlomiť rekord a obhájiť titul. Majú prepracovaný systém a hlad po ďalšom úspechu. A v porovnaní s finále (proti Clevelandu 4:2 na zápasy, pozn.) je to už iný tím. V prvých troch, štyroch zápasoch vtedy pôsobili dosť nervózne. Ale prehrýzli sa cez to a teraz už vidíme mužstvo, ktoré zvládlo mnoho vojen," citoval Kobeho Bryanta web USA Today.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies