Návrat cisára do klietky!

NETKY.SK • 17 Júl 2015, 11:30 • 2 min
Návrat cisára do klietky!

MOSKVA - Nemožné sa stane skutočnosťou, ruská legenda Fedor Emelianenko premýšla o návrate do MMA. Fedor patrí k najväčším legendám športu, jeho skóre je 34 výhier a 4 prehry.

slovakia

left justify in out

Fedor začínal s judom a sambom, jeden z jeho trénerov spomínal, že nepatril k silným ani technickým športovcom ale jeho vytrvalosť bola jedinečná. V jude získal dvakrát bronz na majstrovstvách Ruska. No v sambe dosiahol oveľa viac. Bol vicemajster sveta , raz získal aj bronz. Ruský národný šampionát vyhral 6 krát, a raz aj majstrovstvá Európy. Podľa vlastných slov začal zápasiť kvôli tomu, že nemal peniaze. Zápasil v organizáciách ako Pride FC, Affliction, Strikeforc alebo M1 Global. Posledný zápas mal v roku 2012. Teraz má 38 rokov.

 

Pred pár dňami v jednom rozhovore pre ruský Union MMA povedal: "V živote každého športovca je dôležité aby mohol robiť to, čo ho baví.  Aby mohol trénovať podľa svojich najlepších možností, aby  mohol súťažiť a aby obhajoval česť svojej rodnej zeme. Som nabitý energiou, zranenia ktoré som mal sa zahojili. V posledných troch rokoch som sa udržiaval vo forme, ale nato aby som zápasil to ešte nestačí. Aby som znova išiel do boja musím zvýšiť intenzitu tréningov. Do môjho tímu som pozbieral všestranných trénerov aj zápasníkov , ktorí mi budú pomáhať v príprave. Musím sa dobre pripraviť aby som potom mohol opustiť ring. Už sme oslovili viacej organizácií, keď sa dohodneme dozviete sa meno súpera a aj miesto zápasu." 

 

UFC aj Bellator FC sú v pozore, Scott Coker je starý dobrý priateľ Fedora, tak to možno zaváži. A z druhej strany pre Dana Whita je Fedor trofej, ktorú sa mu nikdy nepodarilo zlanáriť. Možno bude mať UFC trocha väčší náskok kvôli financiám, ale v hre je aj Ruská M1 s ktorou má Fedor tiež dobrý vzťah.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies