NATO vyzvalo Severnú Kóreu, aby ukončila svoj jadrový program

NETKY.SK • 6 Január 2016, 14:07 • 2 min
NATO vyzvalo Severnú Kóreu, aby ukončila svoj jadrový program

BRUSEL - Kórejská ľudovodemokratická republika (KĽDR) musí ukončiť svoj program jadrového vyzbrojovania, povedal dnes v súvislosti s údajnou úspešnou skúškou severokórejskej vodíkovej bomby generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg.

slovakia

left justify in out

"Severná Kórea by mala úplne, overiteľne a nezvratne ukončiť všetky programy vývoja jadrových a balistických rakiet a vstúpiť do rozhovorov o likvidácii svojho jadrového potenciálu," uviedol podľa agentúry Reuters generálny tajomník NATO.

 

Severokórejské vedenie zverejnilo dnes nadránom oznámenie, že úspešne otestovalo vodíkovú bombu, pričom údajne išlo o skúšku "miniaturizovaného vodíkového jadrového zariadenia".

 

Vykonanie skúšky termonukleárnej zbrane v Severnej Kórei už odsúdili viaceré štáty a na svojom mimoriadnom zasadnutí sa ním dnes popoludní bude zaoberať aj Bezpečnostná rada OSN.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies