NATO: Ruské letecké útoky v Sýrii vyvolávajú znepokojenie

NETKY.SK • 1 Október 2015, 06:37 • 2 min
NATO: Ruské letecké útoky v Sýrii vyvolávajú znepokojenie

BRUSEL - Generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg vyjadril znepokojenie nad tým, že pri dnešných útokoch ruských vzdušných síl v Sýrii mohlo dôjsť k zničeniu oblastí ovládaných vzbúrencami, a Rusko možno neútočilo na pozície teroristickej organizácie Islamský štát (IS), napísala agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

"Som znepokojený správami, ktoré hovoria, že ruské letecké útoky neboli namierené proti IS," povedal počas svojej návštevy Spojených štátov generálny tajomník NATO.


"Obzvlášť ma znepokojuje skutočnosť, že ruská strana nevyvinula nijaké úsilie na to, aby jej letecké útoky v Sýrii neboli v konflikte s pokračujúcim bojom proti IS, ktorý zvádza koalícia pod vedením Spojených štátov," dodal Stoltenberg.


Podľa ruského ministerstva obrany zničili ruské lietadlá v hornatej oblasti Sýrie veliteľské stanovište a bližšie nešpecifikovaný počet operačných stredísk IS. Pri útokoch údajne nebola zasiahnutá civilná infraštruktúra ani priľahlé oblasti. Tieto tvrdenia už spochybnil Biely dom, ako aj vodca sýrskych vzbúrencov podporovaných Západom Chálid Chodža.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies