Našli ukradnuté stradivárky za 1,2 milióna libier

NETKY.SK • 30 Júl 2013, 14:11 • 2 min
Našli ukradnuté stradivárky za 1,2 milióna libier

LONDÝN - Polícia našla viac ako 300 rokov staré husle Stradivarius v hodnote 1,2 milióna britských libier (v prepočte približne 1,39 milióna eur), ktoré v zime 2010 v Londýne odcudzili kórejskej rodáčke Min-Jin Kym.

slovakia

left justify in out

Ako sama povedala, nesmierne sa jej uľavilo. "Stále tomu nemôžem uveriť. Každú chvíľu, dokonca aj keď som spala, som myslela na stratu toho nástroja a mala som pocit zodpovednosti. Hrala som naň už ako tínedžerka, takže počas mnohých rokov bol súčasťou mojej identity. Samozrejme, že to bolo pre mňa zničujúce," vysvetlila uznávaná huslistka. Nástroj bol v dobrom stave s minimálnymi poškodeniami.

Min-Jin Kym o inštrument prišla počas toho, ako si v kaviarni kupovala sendvič. Hudobný nástroj bol poistený spoločnosťou Lark Insurance Broking Group, ktorá vypísala odmenu 15-tisíc libier (17-tisíc eur) za informácie vedúce k jeho vypátraniu. Husle polícia odovzdala práve tejto firme, ktorá by ich mala čoskoro vrátiť Kym. Okrem hudobného nástroja zlodeji odcudzili aj dva hodnotné sláky, ktoré sú však naďalej stratené. V roku 2011 z krádeže usvedčili muža a dvoch tínedžerov, husle však vtedy nenašli. Polícia si myslela, že ich objavila v marci v Bulharsku, no šlo len o repliku. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies