Náskok Obamu pred Romneym sa v prieskume zvýšil na sedem percent

NETKY.SK • 9 Máj 2012, 06:42 • 2 min
Náskok Obamu pred Romneym sa v prieskume zvýšil na sedem percent

Náskok Obamu pred Romneym sa v prieskume zvýšil na sedem percent - Politika Demokratický prezident USA Barack Obama v prieskume verejnej mienky zvýšil svoj náskok pred pravdepodobným kandidátom Republikánskej strany Mittom Romneym na sedem percent, pravde

slovakia

left justify in out

img

Demokratický prezident USA Barack Obama v prieskume verejnej mienky zvýšil svoj náskok pred pravdepodobným kandidátom Republikánskej strany Mittom Romneym na sedem percent, pravdepodobne kvôli väčšiemu optimizmu z vývoja americkej ekonomiky. Informovala o tom dnes agentúra Reuters, pre ktorú uskutočnila prieskum agentúra Ipsos.
      Podľa telefonického prieskumu, uskutočneného od 3. do 7. mája, by v prezidentských voľbách, ktoré sa budú konať 6. novembra, dalo súčasného prezidentovi hlas 49 percent oslovených oprávnených voličov. Obamov republikánsky súper by získal 42 percent hlasov.
      Oproti rovnakému prieskumu spred mesiaca je to pre Obamu nárast podpory o dve percentá a pre Romneyho pokles o jedno percento. V marci mal Obama až jedenásťpercentný náskok.
      Prieskum odhalil pre Obamu najmä nárast podpory v skupine nezávislých voličov, ktorí sa dlhodobo neidentifikujú s politickou stranou.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies