Násilnosti vo Švédsku pokračujú: Autá horeli už piatu noc

NETKY.SK • 24 Máj 2013, 10:04 • 2 min
Násilnosti vo Švédsku pokračujú: Autá horeli už piatu noc

ŠTOKHOLM - Násilnosti, ktoré sa v nedeľu večer začali na predmestí Štokholmu Husby, pokračovali aj v noci na piatok už piatym dňom.

slovakia

left justify in out

Skupiny mladých, väčšinou z rodín prisťahovalcov, podpálili najmenej deväť áut, dve školy a policajnú stanicu, nikto neutrpel zranenia. Polícia zadržala osem osôb. Násilnosti sa odohrávali na severných aj južných predmestiach, kde žijú väčšinou rodiny utečencov, a poslednú noc sa sústredili do štvrtí Rinkeby, Norsborg, Aelvsjoe a Tensta. Predchádzajúcu noc privolali požiarnikov až k 90 prípadom. Švédsky premiér Fredrik Reinfeldt vyzval na upokojenie situácie. Polícia posilnila svoje hliadky v spomínaných štvrtiach hlavného mesta.

Násilnosti spôsobilo zastrelenie staršieho muža políciou vo štvrti Husby, ktoré údajne nebolo dostatočne objasnené. Postupne sa však menia na sociálne nepokoje, keďže medzi rodinami prisťahovalcov rastie nezamestnanosť a nespokojnosť s ich situáciou. Násilnosti vyvolali debatu o asimilácii utečencov, ktorí tvoria až 15 percent populácie Švédska.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies