Naši hokejisti nepostúpili do štvrťfinále, zopakovali si 9. priečku

NETKY.SK • 12 Máj 2015, 14:36 • 2 min
Naši hokejisti nepostúpili do štvrťfinále, zopakovali si 9. priečku

OSTRAVA - Slovenská hokejová reprezentácia obsadí na svetovom šampionáte v Česku po utorňajšej popoludňajšej prehre Nórska s Bieloruskom 2:3 v základnej B-skupine 5. miesto a v celkovom účtovaní bude deviata. Slováci druhýkrát po sebe nepostúpili do štvrťfinále turnaja, deviaty skončili aj pred rokom v Minsku. Na tejto priečke sú na MS tretíkrát v histórii, boli na nej tiež vo Fínsku 1997.

slovakia

left justify in out

Naši hokejisti čakali na výsledok zápasu medzi Nórskom a Bieloruskom, v ktorom Bielorusi zvíťazili 3:2. Viac o zápase sa dočítate TU!

 

Bielorusi obsadili v B-skupine so ziskom 14 bodov štvrtú priečku, pred záverečným zápasom Slovákov s USA (v utorok o 16.15 h) majú pred nimi nedostihnuteľný náskok šiestich bodov. Zverenci trénera Vladimíra Vůjteka už pred duelom s Američanmi mali isté konečné deviate miesto na šampionáte. 

 

Slovensko je po MS 2015 aj blízko k účasti na ZOH v kórejskom Pjongčangu 2018. Priama účasť na vrchole štvorročného obdobia by Slovákom unikla len v prípade mimoriadneho výsledku Bielorusov, ktorí na vyhnutie sa olympijskej kvalifikácii potrebujú skončiť na MS 2015 do 3. miesta. Vo štvrťfinále však narazia na doteraz suverénnych Kanaďanov. 

 

V predšampionátovom rebríčku malo Slovensko v porovnaní s Bieloruskom 145 bodov k dobru. Nový majster sveta získa do rebríčka 1200, vicemajster 1160 a bronzový medailista 1120 bodov. Za 5. miesto je 1060 bodov, každá ďalšia priečka až do ôsmej o dvadsať menej. Deviaty post je ocenený 960 bodmi. 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies