Náruživý fajčiar sa musí vysťahovať z bytu, rozhodol súd!

NETKY.SK • 26 Jún 2014, 14:01 • 2 min
Náruživý fajčiar sa musí vysťahovať z bytu, rozhodol súd!

BERLÍN - Náruživý 75-ročný fajčiar v Nemecku musí uvoľniť byt, pretože odmieta zmierniť zápach po svojom zlozvyku vpustením čerstvého vzduchu.

slovakia

left justify in out

Verdikt dnes vyhlásil súd v západonemeckom meste Düsseldorf. 
     

Po roku súdnych naťahovačiek nakoniec sudcovia zamietli odvolanie Friedhelma Adolfsa proti oznámeniu majiteľa bytu, že sa ako nájomník musí vysťahovať.
     

Na zbalenie a odchod z bytu má čas do konca tohto roka, uviedla tlačová agentúra DPA.
     

Sudcovia však v rozhodnutí takisto uviedli, že Adolfs mal právo odvolať sa súde vyššieho stupňa, lebo táto problematika sa môže týkať miliónov ďalších fajčiarov v Nemecku, kde väčšina ľudí žije v bytoch.
     

Aktivisti za "práva fajčiarov" označili Adolfsa za hrdinu. Ten žije v spomínanom byte už 40 rokov a časť tohto obdobia pracoval ako domovník celého mestského bloku.
     

Právnici majiteľa bytu uviedli, že ostatní nájomníci sa sťažovali na odporný zápach, ktorý sa šíril schodiskovou šachtou domu vždy, keď nájomník otvoril dvere svojho bytu.
     

Sudcovia vysvetlili, že previnenie nespočíva v tom, že fajčí, ale že vystavuje zápachu aj susedov. Adolfs opakovane odmietal otvoriť okná a vyvetrať byt, keď mu to majiteľ bytu prikázal.
     

Adolfs najprv odkladal súdne vysťahovanie kvôli jeho formálnym nedostatkom. Súd však uviedol, že vysťahovanie už teraz spĺňa všetky potrebné právne kritériá.
     

Nemecko zakazuje fajčenie v reštauráciách, baroch a na väčšine železničných staníc. Niektorí fajčiari tvrdia, že Adolfsov prípad je vlastne prvou snahou zakázať fajčenie aj v súkromní domova.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies