Národné olympijské výbory zasypali maily s teroristickými hrozbami

NETKY.SK • 22 Január 2014, 15:00 • 2 min
Národné olympijské výbory zasypali maily s teroristickými hrozbami

BRATISLAVA - Viaceré národné olympijské výbory vrátane slovenského dostali v stredu pred blížiacimi sa ZOH 2014 v Soči výstražný mail s teroristickými hrozbami. Ako prvý na túto skutočnosť upozornil maďarský výbor, následne slovinský. Ako sa neskôr podarilo zistiť agentúre Reuters, mail s rovnakým obsahom dostali aj rakúsky, taliansky a nemecký výbor.

slovakia

left justify in out

Jednotlivé výbory upovedomili o mailoch, ktoré boli písané v ruskom a anglickom jazyku, Medzinárodný olympijský výbor (MOV), ruských organizátorov či políciu. List adresovaný maďarským olympionikom (MOB) už prešiel analýzou a označili ho za neškodný. "MOV aj organizačný výbor Soči po analýze listu oficiálne deklarovali, že hrozba nie je skutočná. Neznáma osoba totiž poslala viacero druhov odkazov mnohým členským krajinám v olympijskej rodine," uviedol riaditeľ MOB pre medzinárodné vzťahy Zsigmond Nagy.

Predstavitelia MOV doposiaľ celú záležitosť nekomentovali, zatiaľ čo zástupcovia Rakúskeho olympijského výboru (ÖOC) uviedli, že maily boli falošné. "Bol to falošný mail zaslaný z počítača v Izraeli, ktorý bol aktívnou hrozbou po niekoľko rokov. Už sme to skontrolovali, pretože to prišlo pred dvomi dňami. Aj my sme to dostali," cituje agentúra APA hovorcu ÖOC Wolfganga Eichlera.

Militantní islamisti v divokom Kaukazskom regióne pohrozili teroristickými útokmi počas ZOH 2014, ktoré sa uskutočnia v Soči od 7.-23. februára. Len minulý mesiac po dvoch samovražedných bombových útokoch zahynulo v ruskom Volgograde, vzdialenom 700 km severne od Soči, celkovo 34 ľudí.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies