Napriek prímeriu zahynulo v pásme Gazy 25 Palestínčanov

NETKY.SK • 1 August 2014, 12:07 • 2 min
Napriek prímeriu zahynulo v pásme Gazy 25 Palestínčanov

GAZA - Najmenej 25 Palestínčanov dnes zahynulo a ďalší utrpeli zranenia pri izraelskom ostreľovaní mesta Rafah na juhu pásma Gazy. Informovala o tom agentúra Reuters s odvolaním sa na miestne ministerstvo zdravotníctva.

slovakia

left justify in out

K incidentu došlo len dve hodiny po tom, ako vstúpilo do platnosti trojdňové izraelsko-palestínske prímerie. Hovorca izraelskej armády v Jeruzaleme uviedol, že armáda incident preveruje.
      

Prímerie v pásme Gazy sa podľa zahraničných novinárov prítomných v oblasti zatiaľ viac-menej dodržiava, aj keď spravodajca panarabskej televízie al-Džazíra informoval na jej stránke o streľbe a výbuchoch východne od mesta Gaza i sirénach v izraelskom meste Eškol ležiacom neďaleko hraníc s pásmom Gazy.
      

Dnes o 08.00 h miestneho času (07.00 h SELČ) začalo v pásme Gazy platiť 72-hodinové humanitárne prímerie, na ktorom sa dohodli izraelská vláda a palestínske hnutie Hamas za sprostredkovania Spojených štátov a OSN. Podľa BBC zahynulo počas necelý mesiac trvajúcich bojov 1460 Palestínčanov. Prebiehajúci konflikt medzi Izraelom a Palestínčanmi je tak najkrvavejším od Šesťdňovej vojny v roku 1967. Na izraelskej strane si boje s Palestínčanmi v pásme Gazy vyžiadali životy 61 vojakov a troch civilistov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies