Napätie medzi Tureckom a Holandskom eskaluje

NETKY.SK • 12 Marec 2017, 09:35 • 2 min
Napätie medzi Tureckom a Holandskom eskaluje

ROTTERDAM - Napätie medzi Tureckom a Holandskom eskaluje. Niekoľko stoviek demonštrantov, mávajúcich tureckými vlajkami, sa v sobotu večer zhromaždilo pred tureckým konzulátom v Rotterdame, dožadujúc sa prítomnosti tureckej ministerky sociálnych vecí a rodiny Fatmy Kayovej.

slovakia

left justify in out

Holandská polícia postavila kovové zátarasy a hliadkovala na koňoch v snahe udržať demonštrantov preč od konzulátu. Dav sa stále zväčšoval, nakoľko ďalší a ďalší pro-tureckí demonštranti prichádzali zo susedného Nemecka.

 

Turecká ministerka sociálnych vecí cestovala do Holandska po zemi zo susedného Nemecka po tom, ako holandská vláda nepovolila pristáť v krajine lietadlu so šéfom tureckej diplomacie na palube.

Holandská televízia odvysielala zábery, ako polícia zastavuje ministerskú kolónu neďaleko tureckého konzulátu v Rotterdame a bráni ministerke vo vstupe do budovy.

 

Holandská vláda povedala, že si neželá, aby tureckí politici robili kampaň medzi tureckými emigrantmi v Holandsku, čo turecký prezident Recep Tayyip Erdogan označil za "pozostatky nacizmu".

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies