Nákupné hodiny vyhradené pre seniorov budú platiť aj naďalej

NETKY.SK • 23 Apríl 2021, 16:17 • 2 min
Nákupné hodiny vyhradené pre seniorov budú platiť aj naďalej

BRATISLAVA - Nákupný čas pre seniorov a ťažko zdravotne postihnuté osoby bude naďalej platiť od 9:00 do 11:00 hodiny.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Vyčlenené nákupné hodiny budú ako doteraz určené počas pracovných dní pre predajne potravín a drogérií. Úrad verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR toto opatrenie vo vyhláške nezmenil.

 

Ako informovala hovorkyňa úradu Daša Račková, ak sa bude epidemická situácia naďalej zlepšovať, hygienici sú otvorení diskusii o skrátení týchto hodín a postupom času aj o ich úplnom zrušení.

„Počas uvoľňovania opatrení je z nášho pohľadu dobré a dôležité, ak je vyhradený nákupný čas pre osoby nad 65 rokov a ťažko zdravotne postihnuté osoby, vrátane ich sprievodcov. Ide o najzraniteľnejšie skupiny ľudí,“ uviedol hlavný hygienik SR Ján Mikas. Zároveň vyzval osoby, pre ktoré je nákupný čas vyhradený, aby ho využívali vždy, keď je to možné.

 

Prečítajte si tiež: Aké pravidlá budú platiť od pondelka v reštauráciách a fitness centrách? Mikas opäť zverejnil vyhlášku na poslednú chvíľu



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies