Nákladné autá platia oddnes mýto aj na obchvate Galanty

NETKY.SK • 15 Júl 2015, 11:41 • 2 min
Nákladné autá platia oddnes mýto aj na obchvate Galanty

BRATISLAVA - Nákladné autá platia od dnešného dňa mýto aj za jazdu po obchvate Galanty. Vyhláška ministerstva dopravy, ktorá nadobudla oddnes účinnosť, totiž zaraďuje aj tento nedávno sprejazdnený úsek medzi mýtom spoplatnené cesty.

slovakia

left justify in out

Zároveň sa od dnešného dňa platí mýto aj na novootvorenom úseku diaľnice D1 z Dubnej Skaly po Turany. V súvislosti s tým sa zmena siete spoplatnených ciest dotkla aj cesty I. triedy číslo 18, kde delením už predtým existujúcich vymedzených úsekov vznikli štyri nové vymedzené úseky ciest. "Dôvodom tejto úpravy bolo pripojenie cesty I/18 na diaľnicu D1 medzi Dubnou Skalou a Turanmi," vysvetlil manažér pre komunikačnú stratégiu a PR mýtnej spoločnosti SkyToll Anton Bódis.

 

Vyhláška rezortu dopravy súčasne preklasifikovala 16 vymedzených úsekov neparalelných ciest I. triedy na úseky paralelných ciest I. triedy a šiestim úsekom upravila dĺžku a súradnice ich začiatku alebo konca. Tieto zmeny sa týkajú úsekov ciest I/18, I/68 a I/75.

 

Zároveň sa oddnes vyňal jeden úsek cesty I. triedy číslo 68 zo siete vymedzených úsekov ciest pre posun začiatku intravilánu v obci Mníšek nad Popradom. Celkovo sa pritom podľa Bódisa zmenami zvýšil počet mýtom spoplatnených úsekov ciest zo 4292 na 4299 a dĺžka siete vymedzených úsekov z 17.741 kilometrov (km) na 17.763 km.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies