Najvyšší súd potvrdil, že Sergej Salmanov bude naďalej vo väzbe

NETKY.SK • 19 September 2013, 16:14 • 2 min
Najvyšší súd potvrdil, že Sergej Salmanov bude naďalej vo väzbe

BRATISLAVA - Podnikateľ Sergej Salmanov bude aj naďalej stíhaný väzobne. Potvrdil to dnes Najvyšší súd (NS) SR, ktorý zamietol jeho sťažnosť voči predchádzajúcemu rozhodnutiu Špecializovaného trestného súdu v Pezinku. Práve ten zamietol žiadosť Sergeja Salmanova o prepustenie na slobodu. Pre TASR to potvrdila Kancelária predsedu NS SR.

slovakia

left justify in out

Na Najvyššom súde však neuspel ani dozorujúci prokurátor, ktorý chcel, aby dôvody, pre ktoré je Sergej S. vo väzbe, boli rozšírené o obavu z úteku. Tejto žiadosti nevyhovel špecializovaný súd a dnes ani NS SR.

Polícia Sergeja Salmanova a jeho syna Alexandra obvinila z korupcie v apríli tohto roku a odvtedy sú vo vyšetrovacej väzbe. Pracovníčke daňového úradu mali sľúbiť úplatok vo výške 100.000 eur. Vyšetrovanie už bolo ukončené, čaká sa na rozhodnutie prokurátora, či podá na súd obžalobu. Ak by ich uznali za vinných, hrozí im väzenie na dva až päť rokov.

Sergeja Salmanova stíhajú tiež za pokus o spáchanie 75-miliónového podvodu. Alexandra Salmanova nedávno odsúdil súd za streľbu pred bratislavským hotelom a potrestal pokutou 3500 eur. Odsúdili ho za výtržníctvo, strieľal na unikajúce auto s Ľubomírom S., bývalým obchodným partnerom jeho otca.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies