Najväčšie rímske letisko sa po požiari vracia do prevádzky

NETKY.SK • 7 Máj 2015, 17:27 • 2 min
Najväčšie rímske letisko sa po požiari vracia do prevádzky

RÍM - Najväčšie talianske letisko v Ríme Fiumicino sa vo štvrtok poobede pozvoľna vracia do prevádzky po tom, ako požiar vážne poškodil hlavný letiskový terminál a vyžiadal si zrušenie desiatok letov.

slovakia

left justify in out

Letisko Fiumicino včera asi hodinu pred polnocou zatvorili po tom, ako sa oheň rozmohol v jednom z terminálov (č.3). Prevádzka letiska sa teraz postupne obnovuje s tým, že cestujúci sú odbavovaní na iných termináloch, kde sa však stretajú s obrovským meškaním. Nad budovou sa až do skorých ranných vznášal v dôsledku intenzívneho požiaru hustý mrak dymu. Za oheň pravdepodobne môže elektrický skrat v jednej z letiskových reštaurácii. Príčina jeho vzniku však doposiaľ nie je celkom zrejmá a vo veci stále prebieha vyšetrovanie. Polícia zároveň uviedla, že nič nenasvedčuje tomu, že by šlo o podpaľačstvo.

Jeden z príslušníkov hasičského zboru uviedol, že dymom sa priotrávili traja ľudia, pričom situácia mohla mať omnoho vážnejšie následky, ak by požiar vypukol cez deň, keď býva terminál preplnený. Pri požiari utrpelo vážne škody aj niekoľko letiskových obchodov. "Bol tu len oblak dymu a príšerný zápach... a žiadne masky ani nič také," opísala situáciu na letisku jedna z cestujúcich, Andrea Laurettiová. 

 

Požiar sa hasičom podarilo dostať pod kontrolu v priebehu piatich hodín. V jeho dôsledku však príslušné úrady až na devätnásť medzinárodných letov odklonili z letiska vo štvrtok dopoludnia všetku dopravu, pričom cestujúcich pomocou mimoriadnych vlakov prepravili do centra Ríma. Fiumicino, najväčšie talianske letisko, denne odbaví 130-tisíc cestujúcich.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies