Najväčšia demonštrácia bola proti hokejovému rozhodcovi

NETKY.SK • 18 Február 2014, 09:44 • 2 min
Najväčšia demonštrácia bola proti hokejovému rozhodcovi

ČERVENÁ POĽANA - Trojnásobná olympijská víťazka v biatlone Daria Domračevová bojuje na zimných olympijských hrách aj za svojho trénera Klausa Sieberta. Bývalý nemecký biatlonista pripravuje úspešnú Bielorusku už šesť rokov. V posledných rokoch však zápasí so zhubným nádorom.

slovakia

left justify in out

"Dúfam, že mu moje medaily pomôžu k uzdraveniu. Je pre mňa druhým otcom," povedala Domračevová, ktorá sa už teší na príchod mamy. Tá by mala prísť do dejiska zimných olympijských hier v Soči v závere podujatia a nemala by chýbať na tribúne štadióna Fišt počas záverečného ceremoniálu.

Domračevová začala spolupracovať s úspešným biatlonistom prelomu 70. a 80. rokov dvadsiateho storočia v roku 2008. Pod jeho vedením sa stala jednou z najlepších biatlonistiek súčasnosti. Pre zákernú chorobu prišiel pred troma rokmi o kus čriev a onedlho aj o časť pečene. Po tréningoch sa často ponáhľa na chemoterapiu. "Keď s nami nie je na tréningoch či sústredeniach, potom mi chýba jeho pozitívna energia," priznala Domračevová, ktorá o otca prišla ešte v detstve. V súčasnosti už Sieberta považuje nielen za rodinného priateľa, ale aj druhého otca. 

Bieloruska vyhrala na ZOH 2014 už stíhacie a vytrvalostné preteky a hetrik skompletizovala v pondelok večer úspechom v pretekoch s hromadným štartom. Po pretekoch priznala, že v Bielorusku prakticky netrénuje a využíva predovšetkým podmienky v Nemecku, Taliansku a Rakúsku. 

Siebert kedysi reprezentoval bývalú NDR v biatlone. Je strieborným medailistom z pretekov štafiet zo ZOH 1980 v Lake Placid a z majstrovstiev sveta má bilanciu 3 zlaté a 3 bronzové medaily. V sezóne 1978/79 sa stal celkovým víťazom Svetového pohára. Dnes je považovaný za jedného z najväčších odborníkov na streľbu. V minulosti trénoval Nemca Ricca Grossa a momentálne je už osem rokov v službách bieloruského biatlonu. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies