Najväčšia 3D balónová stena na Slovensku stojí v Galérii Mlyny v Nitre

NETKY.SK • 4 Október 2013, 16:39 • 2 min
Najväčšia 3D balónová stena na Slovensku stojí v Galérii Mlyny v Nitre

NITRA – Najväčšia balónová 3D stena na Slovensku sa nachádza v Galérii Mlyny v Nitre. Je dlhá 13,85 metra, vysoká 5,5 metra a hlboká 6,3 metra. Desať ľudí pracovalo na jej výstavbe vyše 33 hodín a na zhotovenie steny použili 13.102 balónov. Stavba zobrazujúca príbeh z exotickej návštevy Afriky je od dnešného dňa zapísaná v Knihe slovenských rekordov. Návštevníci Galérie Mlyny ju môžu obdivovať do 7. októbra.

slovakia

left justify in out

Stavba 3D balónovej steny je prvou stavbou balónovej steny takéhoto rozsahu na Slovensku. „Na jej výstavbu sme použili veľmi krehký materiál, balóny môžu kedykoľvek pri nesprávnej manipulácii vyfučať a prasknúť. Preto bola dôležitá predovšetkým prípravná fáza, stavba konštrukcií a správne skoordinovanie všetkých zúčastnených na samotnej tvorbe balónovej steny,“ skonštatoval Dezider Mészáros z Galérie Mlyny. Stavbu riadili traja špecialisti na formovanie balónových postavičiek a desať ďalších pomocníkov budovalo toto netradičné dielo.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies