Najstarší hollywoodsky podnik oslávil svoju storočnicu

NETKY.SK • 15 Október 2019, 20:35 • 2 min
Najstarší hollywoodsky podnik oslávil svoju storočnicu

Drží titul najstaršej reštaurácie v Hollywoode. Podnik Musso and Frank 's Grill nielenže nedávno oslávil sto rokov, ale môže sa tiež pýšiť dlhým zoznamom klientov zvučných mien.

slovakia

left justify in out

Za úctyhodnými rokmi fungovania tu obslúžili napríklad Franka Sinatru, Marilyn Monroe, Alfreda Hitchcocka alebo Rolling Stones, píše agentúra AP.

 

Reštaurácia fungujúca nepretržite sto rokov by bola zaujímavosťou zrejme kdekoľvek na svete. V hlavnom meste filmu ale o to viac, že ​​ho sprevádza takmer celou históriou.

 

Musso and Frank 's Grill je neodmysliteľnou súčasťou Hollywoodu a do istej miery aj významnou pamiatkou - otvorila sa 27. septembra 1919 a bola prvým stravovacím zariadením, ktoré cielil na prominentnú klientelu.

 

 

Návšteva tmavého priestoru s elegantnými boxmi a so stolmi s bielymi obrusmi je ako návrat v čase do zlatej éry Hollywoodu.

 

V porovnaní s dobou pred onými sto rokmi vyzerá interiér takmer identicky, ako keď tu slávni herci posedávali a fajčili cigarety.

Len nástenné maľby vplyvom dymu trochu vybledli, čo ale podľa aktuálneho majiteľa dotvára charakteristický genius loci.

 

A hviezd sa v reštaurácii za dobu jej fungovania zišlo skutočne veľa. Jednou z tých pravidelných bol napríklad aj Charlie Chaplin.

 

 

"História vás pritiahne, ale skvelá kuchyňa aj servis vás donúti prísť znova. A u nás máme fantastické jedlo," priznáva neskromne majiteľ Mark Echevveria, ktorého rodina si spoločnosť postupuje už tretiu generáciu.

 

 

Podnik je natoľko neodmysliteľne zviazaný s históriou Hollywoodu, že k svojmu guľatému výročiu dostal aj hviezdu na chodníku slávy. Je prvou reštauráciou, ktorá sa niečím takým môže pýšiť.

 

Ku všetkým pristupujú rovnako

 

Nie sú to však len prominentní hostia, ktorí do podniku mieria. Manažérka Andrea Scotova tvrdí, že ide o miesto, kde si užívajú jedlo po dekády celé rodiny.

 

"Nie je nezvyčajné, že uvidíte pri jednom stole tri rôzne generácie - starí rodičia, rodičia a deti, ako zdieľajú jedlo. Extrémne si u nás ceníme súkromie našich klientov a snažíme sa ho chrániť. V okolí nesliedia fotografi, takže si u nás všetci môžu užiť príjemný večer. K celebritám sa správame ako k bežným hosťom a k bežným hosťom ako k celebritám," vysvetľuje manažérka.

 

 

V reštaurácii sú k videniu aj historickej artefakty, napríklad úplne prvé menu alebo staré vínne lístky. Ďalej sú to napríklad starý telefón či kniha objednávok, v ktorej sa dá dopátrať slávnych klientov - vrátane jednej strany, ktorá je kompletne pokrytá menom herca Steva McQueena.

 

Podľa hollywoodskeho návrhára Jamesa Pappas nejde význam reštaurácie slovami ani vyjadriť. V podniku vraj stretol viac známych osobností ako za celé roky práce v troch veľkých filmových štúdiách.

 

"Raz som tu v rohu večeral s hercom Mickey Rooneym. A ten povedal, že sa z Hollywoodu stal len nápis na kopci. Jediné, čo ešte za niečo stojí, je Musso and Frank 's Grill," tvrdí Pappas.

 

Echeverria však hovorí, že na minulosti si nepotrpí. Namiesto toho upína svoj zrak k ďalším, budúcim rokom.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies