Najrýchlejší muž sveta v roku 2018 tvrdí, že môže byť ešte rýchlejší

NETKY.SK • 4 September 2018, 10:44 • 2 min
Najrýchlejší muž sveta v roku 2018 tvrdí, že môže byť ešte rýchlejší

PADOVA - Najrýchlejší muž sveta v roku 2018 Christian Coleman po svojom triumfe na 100 m vo svetovom výkone roka 9,79 vo finále Diamantovej ligy v Bruseli ukončil sezónu. Namiesto štartu na mítingu v talianskej Padove odletel domov do USA, aby sa mohol v pokoji pripraviť na nasledujúcu sezónu s vrcholom na svetovom šampionáte v katarskej Dauhe.

slovakia

left justify in out

"Myslím si, že môžem bežať ešte rýchlejšie," vyhlásil halový svetový rekordér na 60 m, ktorý si v Bruseli zlepšil osobný rekord a zaradil sa na siedmu priečku v historických svetových tabuľkách na 100 m. "Potrebujem len ďalej tvrdo trénovať. Na základe tréningových časov z úvodu letnej sezóny viem, že by som mohol dokázať niečo naozaj výnimočné."

Na začiatku leta trápilo Colemana zranenie stehenného svalu. "Niektorí mi odporúčali, aby som sezónu predčasne ukončil. Ja však nie som človek, ktorý sa len tak ľahko vzdá," prízvukoval Coleman, ktorý v Bruseli zaznamenal trojstotinové zlepšenie osobného rekordu 9,82 a až 15-stotinový posun sezónneho maxima 9,94.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies