Najnovšia verzia Androidu má predĺžiť výdrž batérie a prinesie rad vylepšení

NETKY.SK • 22 Marec 2017, 10:17 • 2 min
Najnovšia verzia Androidu má predĺžiť výdrž batérie a prinesie rad vylepšení

MOUNTAIN VIEW - Google sa chce spolu s novou verziou operačného systému Android postarať o dlhšiu výdrž batérie. Ako vo svojom blogu napísal manažér Google Dave Burke, okrem iného chce obmedziť úkony, ktoré vykonávajú aplikácie v pozadí a používatelia získajú viac možností zobrazovania notifikácií.

slovakia

left justify in out

Ďalšou novinkou je plynulejší prenos hudby do Bluetooth slúchadiel a videá bude možné sledovať v menšom okne pri práci s inou aplikáciou. Viac podrobností k novému systému zverejní Google na výročnej májovej konferencii vývojárov I/O.

 

Android je s trhovým podielom vyše 80 % jednotkou na trhu mobilných telefónov, zvyšok má systém Apple iOS. Ostatné operačné systémy sú medzičasom nepodstatné.

 

Každoročné verzie Androidu sa však len veľmi pomaly dostávajú k používateľom, najnovšia verzia Nougat z vlaňajšej jesene sa nachádza len na troch percentách smartfónov, zväčša na nových. Dôvodom je predovšetkým fakt, že telefóny s Androidom vyrábajú rôzne spoločnosti a tie potrebujú čas, aby najnovšiu verziu prispôsobili svojim produktom. Pre niektoré modely dokonca nikdy nepríde aktualizácia. Naproti tomu zhruba 80 % telefónov Apple iPhone používa najnovšiu generáciu iOS, keďže používatelia si sami môžu systém aktualizovať.

 

Google tradične vyberá názvy operačného systému v abecednom poradí a podľa rôznych sladkostí. Príkladom je vyššie spomínaný Nougat či z písmena "K" sa stal Kit Kat. Z najnovšieho označenia "O" sa môže stať, napríklad, Oreo.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Kalina
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies