Najnovší cyklón v Jemene zanechal šesť mŕtvych a spôsobil značné škody

NETKY.SK • 10 November 2015, 06:41 • 2 min
Najnovší cyklón v Jemene zanechal šesť mŕtvych a spôsobil značné škody

NEW YORK - Najnovší tropický cyklón, ktorý zasiahol Jemen, si v chudobnej a konfliktom zmietanej krajine vyžiadal najmenej šesť obetí na životoch a 60 zranených, spôsobil tiež značné škody na ostrove Sokotra. Informovala o tom v pondelok Organizácia Spojených národov.

slovakia

left justify in out

Cyklón Megh, druhý, ktorý zasiahol juhovýchod Jemenu za necelý týždeň, priniesol v nedeľu na súostrovie Sokotra, ležiace 360 kilometrov od jemenského pobrežia a známe unikátnou vegetáciou a ekosystémami, silné dažde a vietor.

 

Hovorca OSN Stéphane Dujarric povedal, že cyklón podľa správ poškodil celé dediny v krajine, ktorá zápasí s humanitárnou krízou vzhľadom na pokračujúci konflikt, píše agentúra DPA.

 

Megh prišiel necelý týždeň po cyklóne Čapala, pri ktorom zahynulo osem ľudí a ktorý sa priamo dotkol až 1,1 milióna ľudí v Jemene, vyplýva z údajov Úradu OSN pre koordináciu humanitárnych záležitostí (OCHA). Čapala podľa nich vyhnal z domovov vyše 40.000 ľudí.

 

Cyklóny sú v Jemene nezvyčajné. Oblasť južného pobrežia krajiny má suché podnebie a tamojšie prírodné i umelé odvodňovacie systémy nie sú prispôsobené na väčšie zrážky.

 

Svetový potravinový program (WFP) varoval, že v desiatich z 22 provincií v Jemene v súčasnosti panuje potravinová kríza na núdzovej úrovni, čo je len jeden stupeň od hladomoru.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies