Najmenej dvaja mŕtvi pri útoku maskovaných ozbrojencov na kostol v Mombase

NETKY.SK • 23 Marec 2014, 13:55 • 2 min
Najmenej dvaja mŕtvi pri útoku maskovaných ozbrojencov na kostol v Mombase

MOMBASA - Najmenej dvaja ľudia prišli dnes o život pri útoku ozbrojencov na kresťanský kostol v kenskom pobrežnom meste Mombasa, pričom niekoľko ďalších osôb utrpelo zranenia. Informovala o tom agentúra Reuters s odvolaním sa na očitých svedkov.

slovakia

left justify in out

Miestny zdroj pre Reuters uviedol, že útočníci - dvaja muži v maskách - pri vpáde do kostola kričali v cudzom jazyku a následne začali strieľať. Podľa jednej z účastníčok omše Margaret Mwangiovej strieľali útočníci náhodne okolo seba a po ich vyčíňaní na mieste zostala spúšť - prevrátené lavice, krvou pokropená podlaha i na zemi pohodené výtlačky biblie. Incident si vyžiadal najmenej dvoch mŕtvych, počet zranených nebol známy.
      

K útoku sa bezprostredne neprihlásila žiadna skupina.
      

Kenská vláda pripisuje podobné útoky namierené voči kresťanom zväčša islsmistickej militantnej skupine aš-Šabáb operujúcej v susednom Somálsku, ktorá má však množstvo stúpencov aj v Keni. K podobným útokom došlo v ostatných rokoch najmä v Mombase a kenskom hlavnom meste Nairobi, kde žije početná moslimská komunita popri kresťanoch, ktorí sú najpočetnejšou náboženskou skupinou v krajine, pripomína Reuters.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies