Najlepšia jednosladová whisky je prekvapivo z Taiwanu

NETKY.SK • 28 Marec 2015, 14:30 • 2 min
Najlepšia jednosladová whisky je prekvapivo z Taiwanu

NORWICH – Škótsko je známe vďaka nádhernej prírode, gajdám a samozrejme najlepšej whisky na svete. Možno však táto whisky nadvláda čoskoro skončí.

slovakia

left justify in out

Škótsko je známe na celom svete ako svetová jednotka vo výrobe whisky, keď ich single malt (whisky z jedného druhu sladu) je považovaná za jednu z najcennejších liehovín vôbec. Táto pozícia však môže byť v ohrození po tom, ako na World Whiskies Awards 2015 vyhlásili taiwanskú jednosladovú whisky Kavalan Solist za najlepšiu na svete.

Chuť víťaznej whisky Kavalan Solist Vinho Barrique bola opísaná ako "prekvapivo mierna na podnebí, s nádychom čokolády plnenej Bourbonom a jemným likérom."

Vyrába sa v pálenici kráľa Cara v oblasti Yilan County, kde zreje v sudoch z amerického dubu, v ktorých predtým bolo biele a červené víno.

Samozrejme ani Škótsko neobišlo naprázdno, keď ich whisky Darkness! dostalo cenu za najlepšiu obilnú whisky. Výsledky v ďalších kategóriách si môžete pozrieť TU.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies