Bývalý starosta obce Dolný Chotár dostal aj po odvolaní doživotie!

NETKY.SK • 11 Júl 2022, 15:39 • 2 min
Bývalý starosta obce Dolný Chotár dostal aj po odvolaní doživotie!

BRATISLAVA - Najvyšší súd SR dnes potvrdil trest 25 rokov väzenia pre starostu obce Dolný Chotár v okrese Galanta Františka Doru st.

slovakia

left justify in out

Informoval o tom na sociálnej sieti Úrad špeciálnej prokuratúry. Trest obžalovanému spolu s prepadnutím majetku uložil ešte v decembri minulého roku Špecializovaný trestný súd (ŠTS) v Pezinku za činnosť pre zločineckú skupinu sátorovcov a objednávky vrážd. Rovnaký trest potvrdil odvolací súd aj synovi starostu Františkovi Dorovi ml., ktorý sa na rozdiel od otca ku skutkom priznal.

 

Prečítajte si aj: Režisér Jakub Nvota: „Divadelné prázdniny sú v tejto chvíli a v tejto spoločenskej situácii mýtus.“

 

img

 

Rovnako sa k účasti na skutkoch priznal aj Ladislav Alföldi, ktorému tiež súd potvrdil trest 25 rokov v ústave s najprísnejším stupňom stráženia. Už právoplatne odsúdenému Rolandovi Szamaránskému prvostupňový súd trest neuložil, keďže trest vo výške 18 rokov, uložený v inom konaní, považoval za dostatočný.

„Súčasne Najvyšší súd SR vyhovel odvolaniu prokurátora Úradu špeciálnej prokuratúry a zrušil rozsudok prvého stupňa v jeho oslobodzujúcej časti," informovala prokuratúra. Odvolací súd však zamietol odvolanie prokurátora v časti, kde pre Františka Doru st. a Alföldiho žiadal doživotné tresty. Dnešné rozhodnutie Najvyššieho súdu SR je právoplatné.

 

Prečítajte si aj: Kuriózna nehoda na slovenských cestách. Policajti hovoria o zázraku



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ida Zeleznikova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona