Najhorším miestom pre ženské podnikanie sú moslimské krajiny

NETKY.SK • 9 Marec 2017, 15:45 • 2 min
Najhorším miestom pre ženské podnikanie sú moslimské krajiny

NEW YORK - Podľa najnovších štúdií spoločnosti Mastercard Index of Women Entrepreneurs, najlepšie ženám podniká na Novom Zélande, v Kanade a USA.

slovakia

left justify in out

Najpriaznivejšie podmienky v rámci EÚ vytvárajú v Belgicku, Švédsku a GB. Dôvodom je vysoká úroveň ekonomík a dozoru nad podnikateľským prostredím, priaznivé podmienky pre rozvoj firmy.

So 74,4 %mi sa na prvom mieste umiestnil Nový Zéland, na druhom mieste so 72,4 %mi skončila Kanada, a tretie miesto si zastali USA so 69,9 %mi.  Na štvrtom mieste skončilo Švédsko so 69,9%mi, ďalej Singapur s 69,5 %mi, Belgicko presne so 69% mi a na siedmom mieste Austrália 68,5 %.

 

Prvú desiatku uzatvárajú Filipíny 68,4 %, GB 67,9 % a prekvapivo Thajsko 67,5 %. Z celkového počtu 54 krajín, sa naši susedia Česi umiestnili na 35. mieste, Slovensko nebolo zaradené do štúdie.  

 

Krajiny kde sa ženám podniká najhoršie sú štáty s nevyspelými ekonomikami, štáty s kultúrnymi predsudkami voči ženám - podnikateľkám. Takýmito krajinami sú: Uganda s 34,8 %, Bangladéš s 31,6 % mi, Vietnam s 31,4% mi, India skončila na 49. mieste, Saudská Arábia na 52. mieste. Ženy podľa štúdie často do podnikania vstupujú skôr z nutnosti.

 

Najčastejším faktormi zlyhania v podnikaní je nedostatok finančných prostriedkov na rozbeh firmy, nedostatočné vzdelanie, nedostatok sebadôvery.

„Čím je v danej krajine menej prekážok v podnikaní, tým väčšia je šanca, že sa ženy do podnikania pustia. Okrem týchto bariér sa začínajúce podnikateľky často stretávajú s kultúrnymi predsudkami a s nedostatkom príležitostí na vlastný rozvoj. Platí preto, že čím je spoločnosť vyspelejšia, tým v nej pracuje viac úspešných žien podnikateliek,“ uviedla marketingová manažérka Mastercard pre Slovensko a ČR Martina Piskorová.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies