Najhoršia obrana storočia. Stuttgart zostúpil z bundesligy

NETKY.SK • 14 Máj 2016, 18:44 • 2 min
Najhoršia obrana storočia. Stuttgart zostúpil z bundesligy

STUTTGART - Čierny futbalový rok 2016 v metropole spolkovej krajiny Bádenska-Württemberska sa naplnil.

slovakia

left justify in out

Všetky tri tímy VfB Stuttgart (bundesliga), VfB Stuttgart II aj Stuttgarter Kickers (oba 3. Liga) zostúpili do nižšej súťaže. Ten najsledovanejší, Verein für Bewegungsspiele Stuttgart 1893, nemecký ligový šampión 2007 s Cacauom, Samim Khedirom, Markusom Babbelom či Mariom Gómezom v kádri, bol štyri desaťročia tradičnou značkou medzi elitou, ale už to neplatí. Niežeby si "švábi" nekoledovali o vypadnutie už v predchádzajúcich sezónach, ale všetko im to osud spočítal až v ročníku 2015/2016.

 

Zakončili ho vskutku katastrofálne: nevyhrali jediný z posledných deviatich zápasov a svoj zostup do druhej ligy dokonca spečatili šiestou prehrou v sérii - v sobotňajšom stretnutí záverečného 34. kola vo Wolfsburgu 1:3. "Bez poňatia, bez plánov, bez koncepcie. Vedenie von!" upozornilo periodikum Badische Zeitung na transparent, aký rozprestreli nespokojní prívrženci VfB. "Vyústenie vývoja, ktorý odštartoval pred štyrmi, piatimi rokmi," vravel športový riaditeľ Robin Dutt. Stuttgart inkasoval v 34 tohtosezónnych dueloch až 75 gólov (priemer 2,2), čo je vyrovnaná najhoršia obranná vizitka bundesligistu v 21. storočí, pripomenul Michael Yokhin z ESPN. "Nezostúpili sme dnes. V priebehu celej sezóny sme spravili mnoho chýb," uznal rakúsky útočník Martin Harnik pre Sky. So Stuttgartom sa minimálne na rok lúči s bundesligou aj Hannover, Eintracht Frankfurt bude bojovať o zotrvanie v baráži.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies